Filé se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Filé z aljašské tresky |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 115,3mg |
Draslík | 38,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme a obalíme v mouce, vejci, poté ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. |
2 | Připravené porce smažíme na oleji na mírném ohni do zlatova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a každou porci ozdobíme plátkem citronu. Servírujeme teplé.