Pstruh na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
800 g | Pstruh |
100 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 883,0mg |
Vláknina | 840,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Pstruh, Rajčata, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Pstruh na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, obalíme ve strouhance. |
2 | Slaninu (nadrobno pokrájenou) necháme na pánvi vyškvařit. Škvarky vyjmeme, ve zbylém tuku upečeme pstruhy po obou stranách, přikryjeme pokličkou, na kraji plotny necháme zvolna dojít. Odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Potom pstruhy upravíme na mísu, obložíme nakrájenými rajčaty a paprikami. |
4 | Podáváme s chlebem nebo pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.