Recept

Třešňový nákyp Clafoutis

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 11483

Ingredience

100 g Cukr moučkový
0,8 l Mléko plnotučné
100 g Mouka polohrubá
1 dl Sherry brandy
1 špetka Sůl
500 g Třešně
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 86 mg
18% Bílkoviny 10 g

Třešňový nákyp Clafoutis postup přípravy receptu:

1

Omyté třešně zbavíme stopek, ale nevypeckováváme.

2

Do mísy dáme mouku, sůl, vejce (jedno po druhém), cukr a třešňovou pálenku. Za stálého míchání přiléváme po troškách mléko.

3

Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme třešně, na ně nalijeme těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. V polovině pečení povrch nákypu pocukrujeme.

4

Třešňový nákyp podáváme horký nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept