Recept

Bramborový gratin s hříbky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11484

Ingredience

1250 g Brambory
2 ks Cibule
1000 g Hříbky čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 12% (konzumní)
125 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
11% Sacharidy 38 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 232 mg
31% Bílkoviny 18 g

Bramborový gratin s hříbky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a osušíme je. Očištěné hříbky rozkrájíme na kolečka (nebo plátky) asi 1 cm silná. Brambory i houby osolíme, opepříme.

2

Zapékací mísu vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Klademe do ní vrstvu brambor a vrstvu hub - každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a strouhanou cibulí. Vrchní vrstvu tvoří brambory (kousek pod okraj mísy). Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem a poklademe kousky másla.

3

Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 105 minut.

4

Gratin podáváme horký.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept