Recept

Červené fazole na slanině

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11485

Ingredience

125 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
12 ks Cibule perlová
600 g Fazole červené
125 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 669kJ
22% Sacharidy 79 g
15% Tuky 11 g
19% Sodík 387 mg
49% Bílkoviny 28 g

Červené fazole na slanině postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme do vody asi na 5 hodin.

2

V kastrolu na sádle opečeme 6 plátků anglické slaniny a 12 malých cibulek do zlatova. Poprášíme moukou, necháme osmahnout, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a trochu vývaru. Nakonec vložíme fazole a vše zalijeme vínem, aby byly fazole ponořené. Pod pokličkou necháme zvolna bublat nejméně 3 hodiny, občas dolijeme vínem vyvařenou tekutinu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept