Červené fazole na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené fazole na slanině
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11485 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
12 ks | Cibule perlová |
600 g | Fazole červené |
125 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Fazole červené, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule perlová, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené fazole na slanině postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme do vody asi na 5 hodin. |
2 | V kastrolu na sádle opečeme 6 plátků anglické slaniny a 12 malých cibulek do zlatova. Poprášíme moukou, necháme osmahnout, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a trochu vývaru. Nakonec vložíme fazole a vše zalijeme vínem, aby byly fazole ponořené. Pod pokličkou necháme zvolna bublat nejméně 3 hodiny, občas dolijeme vínem vyvařenou tekutinu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.