Cauchyský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cauchyský salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11486 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Lanýž |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 710,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cauchyský salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme. Řapíkatý celer bez listů drobně pokrájíme, vložíme do salátové mísy, přidáme rozkrájené brambory, osolíme a opepříme. |
2 | Rozšleháme smetanu, přidáme ocet a citronovou šťávu, přilijeme k salátu v míse. |
3 | Nakonec salát posypeme jemně krájenou šunkou a na tenké proužky pokrájeným lanýžem. |
Poznámka
Servírujeme studené.