Karotky "glacé" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karotky "glacé"
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11487 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2000 g | Karotka |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karotky "glacé" postup přípravy receptu:
1 | Karotky oloupeme a omyjeme, větší nakrájíme na kousky. Vložíme je do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou a přidáme polovinu dávky másla. |
2 | Kastrol postavíme bez pokličky nejprve na prudký oheň a několikrát opatrně zamícháme obsahem. Až se voda vyvaří, přidáme zbylé máslo, osolíme, opepříme a zasypeme cukrem. |
3 | Dále dusíme bez pokličky na mírném ohni, až se karotky potáhnou světlým, lesklým karamelem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.