Artyčoky po portugalsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky po portugalsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11488 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 110g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky po portugalsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné artyčoky vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme. |
2 | Po chvíli přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni do měkka. |
3 | Měkké artyčoky upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.