Artyčoky smažené ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky smažené ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11489 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 110g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné artyčoky vložíme do osolené a mírně okyselené vařící vody, uvaříme do měkka. |
2 | Z vajec, oleje, vína, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Okapané artyčoky do něj namočíme, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách do růžova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.