Recept

Artyčoky smažené ve vinném těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11489
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Artyčoky
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
35% Sacharidy 124 g
7% Tuky 5 g
59% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 33 g

Artyčoky smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěné artyčoky vložíme do osolené a mírně okyselené vařící vody, uvaříme do měkka.

2

Z vajec, oleje, vína, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Okapané artyčoky do něj namočíme, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách do růžova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept