Artyčoky dušené na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky dušené na bylinkách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11490 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
0,5 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 109g |
Vitamín A | 140,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky dušené na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné artyčoky vložíme do kastrolu, podlijeme vývarem a osolíme. Dusíme pod pokličkou do měkka. |
2 | Do rozehřátého másla přidáme citronovou šťávu, nasekané bylinky, jemně nakrájenou cibuli a vše ohřejeme. |
3 | Měkké artyčoky necháme okapat a na talířích je přelijeme bylinkovou směsí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.