Lilky zapečené se sýrem a kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky zapečené se sýrem a kečupem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11493 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 polévková lžíce | Kečup |
800 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Sýr Moravský bochník 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 6,6mg |
Draslík | 461,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky zapečené se sýrem a kečupem postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme. |
2 | Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem. |
3 | Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem. |
4 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.