Jednoduchý recept

Opékané lilky s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11495

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Lilek
100 ml Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 167kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
10% Sodík 198 mg
4% Bílkoviny 2 g

Opékané lilky s česnekem postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme a necháme chvíli stát.

2

Osušené lilky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Upravíme je na talíře, potřeme česnekem utřeným se solí a pokapeme citronovou šťávou. Ihned podáváme.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo slané pečivo.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept