Opékané lilky s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané lilky s česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11495 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Lilek |
100 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 167kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
10% Sodík 198 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 477,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 54,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Opékané lilky s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme a necháme chvíli stát. |
2 | Osušené lilky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Upravíme je na talíře, potřeme česnekem utřeným se solí a pokapeme citronovou šťávou. Ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo slané pečivo. |
Poznámka
Servírujeme teplé.