Opékané lilky s rajčatovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané lilky s rajčatovou směsí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11496 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
800 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 613,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané lilky s rajčatovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Omyté lilky pokrájíme na plátky silné asi 6 mm a osmažíme na oleji. Vyjmeme je, upravíme na mísu. |
3 | Do oleje vložíme připravená rajčata, sardelovou pastu, sůl, pepř a drobně nakrájený česnek. Vše osmažíme a nalijeme na lilky. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo se slaným pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.