Jednoduchý recept

Hovězí polévka s pálenými koulemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 115
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
10 g Sůl
150 g Tuk
40 g Vaječný žloutek slepičí
120 g Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 262kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 23 g
56% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka s pálenými koulemi postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Stanovenou dávku vody vlijeme do vhodné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu.

3

Do vařící vody s tukem zamícháme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme těsto vychladnout a postupně vmícháme žloutky a vejce.

4

Z hotového páleného těsta navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé nočky - kuličky, 3 ks na 1 porci.

5

Usmažíme je v horkém tuku dočervena a vyjmeme.

6

Pálené koule spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou vkládáme do polévky až při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (3ks) Žloutky z vajec: (2ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept