Lilky dušené s rajčaty a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky dušené s rajčaty a cibulí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11507 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 ks | Lilek |
40 g | Olej rostlinný |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 621,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 684,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky dušené s rajčaty a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme na cedník a necháme stát přibližně hodinu. |
2 | Očištěnou papriku pokrájíme na proužky, omytá rajčata drobně nasekáme. |
3 | Cibuli, rozkrájenou pečlivě na kolečka, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme papriku, lilky, utřený česnek a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata a bez pokličky dodusíme. |
4 | V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená. |
5 | Podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.