Salát z pečených lilků s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečených lilků s paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11509 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečených lilků s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky a papriky podélně rozkrojíme, papriky zbavíme semen, vše do měkka pečeme na dvou lžících oleje v mírně vyhřáté troubě. |
2 | Upečenou zeleninu potom oloupeme, pokrájíme na proužky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem smíchaným s octem. |
3 | Před podáváním salát vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.