Zeleninový salát s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11510 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 331,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté, oloupané lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, osmažíme na 2 lžících oleje, dusíme doměkka. |
2 | Potom lilky odstavíme z plotny, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, papriky nakrájené na proužky, utřený česnek a podle potřeby sůl. Vše promícháme se zálivkou připravenou z oleje a citronové šťávy. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |