Recept

Celerová polévka s klobásou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11514

Ingredience

300 g Brambory
200 g Celer bulvový
1 ks Klobása Dunajská
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 241 mg
15% Bílkoviny 8 g

Celerová polévka s klobásou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištěný celer nakrájíme na nudličky a osmažíme na polovině dávky másla. Přidáme oloupané brambory (pokrájené na nudličky), zalijeme vodou a vaříme téměř do měkka.

2

Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a přidáme k zelenině.

3

Nakonec polévku osolíme a přidáme klobásu, rozkrájenou na kolečka. Vaříme, dokud celer i brambory nezměknou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept