Kroupový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupový salát s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
150 g | Ječné kroupy |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 ks | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 738,4mg |
Vláknina | 59g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 27,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Olivy nakládané, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Ječné kroupy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařené kroupy smícháme s tuňákovou konzervou, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, olivy na kolečka, vinný ocet. |
2 | Opepříme a osolíme. |
3 | Můžeme dát i bylinky nebo pažitku. |
4 | Promícháme a vychlazené podáváme. |
Poznámka
tuňáka dáme v oleji či šťávě, místo vinného octa můžeme dát citrónovou šťávu