Recept

Čekanka ve vaječné omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 11531
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Čekanka
50 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 548kJ
4% Sacharidy 14 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 237 mg
14% Bílkoviny 8 g

Čekanka ve vaječné omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou čekanku krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na kousky, které podusíme na polovině dávky másla.

2

Ve zbylém másle zpěníme mouku, přilijeme mléko, rozšleháme a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme uvařená vejce rozkrájená na kostičky, měkkou čekanku, vše ještě povaříme.

3

Podáváme s dušenou rýží nebo s noky a s vařeným masem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept