Červená řepa na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená řepa na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11535 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Ředkvička |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 548,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citronová šťáva, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená řepa na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omytou řepu uvaříme téměř do měkka. Po částečném vychladnutí ji oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a dodusíme do měkka. |
2 | Omyté ředkvičky nastrouháme na jemno, smícháme s kyselou smetanou a vše nalijeme na řepu. Dobře prohřejeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.