Recept

Krémová fazolková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11538

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
300 g Fazolové lusky zelené
0,3 l Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Voda pitná
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
5% Sacharidy 19 g
59% Tuky 44 g
32% Sodík 644 mg
19% Bílkoviny 10 g

Krémová fazolková polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.

3

Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept