Krémová fazolková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová fazolková polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11538 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 667,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová fazolková polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme. |
3 | Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.