Fazolky zapečené s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky zapečené s vejci
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11539 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Fazolové lusky zelené |
60 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 531,2mg |
Draslík | 614,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky zapečené s vejci postup přípravy receptu:
1 | Šest vajec uvaříme natvrdo. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a zalijeme trochou vařící vody. Osolíme a dusíme do měkka. |
2 | Do vymaštěného pekáčku rovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy na kolečka rozkrájených vajec. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. |
3 | Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s mlékem, dvěma vejci a solí. Zvolna dopečeme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.