Recept

Fazolky zapečené s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11539
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Fazolové lusky zelené
60 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 31 g
18% Sodík 369 mg
37% Bílkoviny 21 g

Fazolky zapečené s vejci postup přípravy receptu:

1

Šest vajec uvaříme natvrdo. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a zalijeme trochou vařící vody. Osolíme a dusíme do měkka.

2

Do vymaštěného pekáčku rovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy na kolečka rozkrájených vajec. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.

3

Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s mlékem, dvěma vejci a solí. Zvolna dopečeme.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept