Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11542

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 406kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 107 mg
7% Bílkoviny 4 g

Fazolky na paprice postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky a v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka.

2

Oloupanou, jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, lehce osmahneme a odstavíme z ohně. Přisypeme mletou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme kyselou smetanou a trochou vývaru z fazolek, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme fazolky, krátce je podusíme a podle chuti okyselíme.

3

Podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept