Fazolkový salát s vejci a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s vejci a tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11543 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 332,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 861,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s vejci a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky, v malém množství osolené vody je uvaříme pod pokličkou do měkka. Ocedíme je, přeložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a olejem z konzervy, opepříme, necháme vychladnout. |
2 | Vychladlé fazolky urovnáme do středu mísy, ozdobíme tuňákem pokrájeným na plátky a obložíme dílky natvrdo uvařených vajec. |
Poznámka
Servírujeme studené.