Fazolky s hořčičnou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s hořčičnou majonézou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11544 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 372,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Majonéza, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky vložíme do malého množství osolené vody a pod pokličkou je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat. |
2 | Ještě teplé fazolky opepříme, pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou s cukrem a necháme proležet. |
3 | Před podáváním upravíme fazolky na talířky, přelijeme je majonézou smíchanou s hořčicí, špetkou cukru a citronovou šťávou. Zdobíme dílky rajčete. |
Poznámka
Servírujeme studené.