Recept

Dušený fenykl v sýrové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11545
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Fenykl sladký - hlíza
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
6% Sodík 111 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dušený fenykl v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.

2

Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.

3

Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.

4

Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.

5

Podáváme s noky nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Citronovou šťávu použijeme podle chuti k okyselení omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept