Fenykl na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykl na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11547 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 476,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykl na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěný fenykl pokrájený na kousky, osmažíme. Zaprášíme moukou, znovu osmažíme, podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a dusíme do měkka. |
2 | Před koncem dušení přilijeme smetanu, slepičí vývar a ještě krátce podusíme. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.