Fenyklový salát s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11552 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 ks | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 52 kcal
Kilojoule 216kJ
1% Sacharidy 4 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 132 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 587,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný fenykl nakrájíme na tenké proužky, omyté ředkvičky na tenká kolečka. |
2 | Vše promícháme s olejem, citronovou šťávou a solí. |
Poznámka
Servírujeme studené.