Ryba smažená ve vaječném těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba smažená ve vaječném těstě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kapr obecný |
250 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
800 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 181,0mg |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 697,1mg |
Vláknina | 176,4mg |
Vitamín A | 173,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba smažená ve vaječném těstě postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto na kapání z mléka, vajec a mouky. |
2 | Rybu naporcujeme, osolíme, obalíme v mouce, poté omočíme v těstě. Takto připravené porce ihned smažíme v rozehřátém tuku na středně silném ohni. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a saláty. Servírujeme teplé.