Recept

Hlávkový salát na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 11556

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 ks Salát hlávkový
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 59 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hlávkový salát na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěný salát rozkrojíme na 6 dílů, dobře omyjeme a necháme okapat.

2

Salát vložíme na rozehřáté máslo, posypeme nasekaným koprem, osolíme a dusíme pod pokličkou, až se voda vypaří.

3

V polovině dávky smetany rozkvedláme mouku, zředíme ji 1 dl vody a za stálého míchání nalijeme na salát. Povaříme 5 minut, přilijeme zbylou smetanu, ocet a pokrm jen prohřejeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept