Hlávkový salát s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11557 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Pórek |
2 ks | Salát hlávkový |
30 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 330,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pórek, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Listy hlávkového salátu a bílé části pórku omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky. Promícháme je a urovnáme na talířky. |
2 | Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme ocet a sůl, prohřejeme a nalijeme na salát. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.