Hlávkový salát se sardelkovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se sardelkovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11558 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 201,2mg |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se sardelkovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a osušíme. |
2 | Sardelovou pastu smícháme s hořčicí a octem, po kapkách všleháme olej. Zálivkou přelijeme listy salátu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.