Hlávkový salát se zeleninou a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se zeleninou a majonézou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11559 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Jogurt bílý |
70 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 311,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Jogurt bílý, Majonéza, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se zeleninou a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, dusíme je v osolené vodě do měkka. Ocedíme, necháme okapat. |
2 | Omyté a okapané listy salátu pokrájíme na nudličky, oloupanou okurku na kolečka. Přidáme fazolky a majonézu smíchanou s jogurtem, octem, cukrem a solí. Vše zlehka promícháme. |
3 | Salát podáváme ihned. |
Poznámka
Servírujeme studené.