Vaječná sedlina s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná sedlina s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1156 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
75 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
15 g | Sůl |
400 g | Uzené maso vařené |
600 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 504,0mg |
---|---|
Cholesterol | 265,8mg |
Draslík | 80,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná sedlina s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme nakrájené maso, osolíme a nalijeme do pekáčku vymaštěného máslem. Uvaříme v páře. |
3 | Hotovou sedlinu vyklopíme a ještě teplou nakrájíme na porce. |