Míchaný hlávkový salát s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný hlávkový salát s rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11560 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
100 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže dušená |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Paprikové lusky čerstvé, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaný hlávkový salát s rýží postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané listy salátu nakrájíme na nudličky, oloupané jablko a očištěnou papriku na kostičky. Přidáme vychladlou uvařenou rýži, promícháme s majonézou smíchanou s octem, solí, pepřem a cukrem. |
2 | Salát upravíme na talířky a ozdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce. |
Poznámka
Servírujeme studené.