Hrášková polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11562 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
0,3 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
300 g | Hrášek |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 37,1mg |
Draslík | 281,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 689,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a celer, vše osmažíme. K zelenině přidáme hrášek, zalijeme vodou a dusíme do měkka. |
2 | Polévku rozmixujeme, přivedeme k varu, přilijeme smetanu, osolíme a opět přihřejeme. |
3 | Podáváme se žemlovými kostičkami, které jsme osmažili na zbylém másle. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Výborná polévka. Všem moc chutnala. Můžu jen doporučit.