Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11563

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hrášek
1200 g Kuře
4 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
1,5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 779kJ
6% Sacharidy 22 g
51% Tuky 38 g
20% Sodík 409 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kuře na hrášku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na másle a rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme omyté, naporcované a osolené kuře, podlijeme vínem, povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar, kuře opepříme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka.

2

Ke konci dušení přidáme hrášek, osolíme jej a dusíme, až vše změkne.

3

Hotový pokrm obložíme nakrájenými, v osolené vodě uvařenými mrkvemi.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept