Recept

Kuře v alobalu s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11564
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
500 g Hrášek
1 ks Kuře
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
4% Sacharidy 13 g
67% Tuky 50 g
17% Sodík 335 mg
103% Bílkoviny 58 g

Kuře v alobalu s hráškem postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře osolíme, potřeme rozehřátým máslem, zabalíme do alobalu a pečeme asi 50 minut (podle velikosti kuřete). Potom odstraníme alobal, kuře podlijeme 3 lžícemi vody, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme doměkka.

2

Hrášek dusíme s máslem, cukrem a 1 dl vody pod pokličkou doměkka. Zahustíme jej žloutkem rozmíchaným ve smetaně, osolíme, opepříme a podáváme s pečeným kuřetem.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept