Vepřová plec s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec s hráškem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
400 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk |
400 g | Vepřová plec |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 535,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 771,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Olej stolní, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání smažíme, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Podlijeme teplou vodou, rozmícháme, osolíme a dusíme téměř doměkka. |
2 | Ke konci dušení přidáme hrášek, mírně jej osladíme a podle chuti přisolíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |