Recept

Hrášek dušený na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 11568

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
1 špetka Cukr krupice
500 g Hrášek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
6% Sacharidy 20 g
7% Tuky 5 g
18% Sodík 365 mg
14% Bílkoviny 8 g

Hrášek dušený na smetaně postup přípravy receptu:

1

Hrášek vsypeme do malého množství vařícího vývaru, který jsme připravili z kousku kostky bujónu. Přidáme cukr, mírně osolíme a dusíme téměř doměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem z hrášku a povaříme. Po chvíli přidáme hrášek i s vývarem a dusíme, až změkne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept