Studená chřestová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená chřestová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11572 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
400 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
6 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 472kJ
2% Sacharidy 9 g
43% Tuky 33 g
13% Sodík 270 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 200,7mg |
Draslík | 461,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Studená chřestová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a vychladlý nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Smetanu rozšleháme, smícháme s chřestem, solí a uvařenými vejci nakrájenými na kostičky. |
3 | Polévku rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou pažitkou. |