Chřestový salát se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát se žloutkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11580 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
700 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a uvaříme doměkka. |
2 | Uvařený chřest vyjmeme, po okapání nakrájíme na stejné kousky a upravíme na talířky. Kousky chřestu pokapeme citronovou šťávou a olejem, opepříme a posypeme jemně nastrouhaným, natvrdo uvařeným žloutkem. Nakonec porce obložíme dílky rajčete a snítkou petrželky. |
3 | Podáváme jako studený předkrm. |