Recept

Chřestový salát se žloutkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11580
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

700 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 327kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 115 mg
9% Bílkoviny 5 g

Chřestový salát se žloutkem postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a uvaříme doměkka.

2

Uvařený chřest vyjmeme, po okapání nakrájíme na stejné kousky a upravíme na talířky. Kousky chřestu pokapeme citronovou šťávou a olejem, opepříme a posypeme jemně nastrouhaným, natvrdo uvařeným žloutkem. Nakonec porce obložíme dílky rajčete a snítkou petrželky.

3

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept