Jednoduchý recept

Krokety z ryb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11584
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
600 g Filé rybí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
0,2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
400 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
5% Sacharidy 19 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 270 mg
126% Bílkoviny 71 g

Krokety z ryb postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Po částech zalijeme mlékem, osolíme a vymícháme dohusta. Necháme polovychladnout.

2

Následně do kaše přidáme žloutky, pepř, jemně nasekanou petrželovou nať a drobně nasekané rybí maso. V případě, že je směs řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.

3

Prkénko posypeme prosátou strouhanou houskou. Na něm pak děláme ploché válečky (krokety), obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených lžícemi vody či mléka a ve strouhané housce.

4

V horkém tuku krokety usmažíme a pokládáme na papírový ubrousek odkapat. Podáváme s dílky citrónu.

5

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo bramborový salát bez majonézy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept