Rybí salát s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát s majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11585 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na majonézu | |
---|---|
125 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0 dl | Worcester (worcesterská omáčka) |
Rybí salát s majonézou | |
0,3 ks | Celer bulvový |
500 g | Filé rybí |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 388,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Celer bulvový, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Filé rybí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme. |
3 | Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem. |
4 | Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem. |