Rybí pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pomazánka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11586 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
20 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 81,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Na oleji do měkka podusíme osolenou rybu nakrájenou na plátky. Necháme vychladnout a drobně nasekáme. |
2 | Ochucenou majonézu smícháme s vychladlou nasekanou rybou. |
3 | Pomazánku podáváme na očištěných listech hlávkového salátu s bílým pečivem nebo toasty. |